Consells saludables per les Festes de Nadal

Consells saludables per les Festes de Nadal

Les festes de Nadal engreixen? Organitzat bé i els àpats no seràn un problema!!
En aquest article vull explicar-te un seguit de consells saludables perquè després de festes la balança no et doni un disgust. Primer de tot planificació: Agafa un calendari des d’avui fins a Reis, marca tots els àpats, esdeveniments, etc… que surtin de la teva rutina. Mira en quins tens opcions de “portar-te bé”, en quins pots portar algun plat saludable i què podràs fer en la resta. Això t’ajudarà a no improvisar i saber en cada situació el què faràs.

Consells Nadal, Equilibrat, menjar bé, torró, festes

10 consells per un Nadal saludable

  1. Pren pel matí en dejú un got d’aigua amb llavors de xia (deixa-les reposar 5’).
  2. Res de compensar: arriba als àpats sense gana, durant el dia menja i hidratat bé, beu molta aigua. No deixis de fer cap àpat, en tot cas menja menys quantitat.
  3. Evita sempre que puguis l’alcohol en els àpats i si has de beure, millor que sigui vi o cava (i si fos possible ecològic ).
  4. Si vas convidat porta un plat saludable: Una amaniada original i completa, humus casolà amb bastonets de pastanaga, galetes de gingebre (més a baix teniu la recepta), etc…
  5. Molta atenció a l’hora de mastegar, sigues conscient d’estar mastegant i fes-ho poc a poc.
  6. Si a l’àpat on vas hi ha una mica de tot per picar, una bona eina es posar-t’ho tot al plat, així controles el que menges, de l’altre manera vas picant sense fi.
  7. Un dels gran problemes són les llargues sobretaules que fan que mengis més dolços del que toquen, posa’t límit (posa’t al plat els trossos que vulguis menjar ) i fes-te una infusió.
  8. Aquests dies les digestions es fan pesades, tot i que té un gust una mica fort i peculiar, mastega una mica de gingebre, és antioxidant i antiinflamatori.
  9. Les festes són 4 dies puntuals, la resta de dies, recupera la teva alimentació saludable del teu dia a dia.
  10. No deixis de fer exercici, sinó pots anar al gimnàs o tens menys estona, surt una estona a córrer o a caminar. Procura anar i tornar dels àpats caminant, intenta fer un trajecte de mínim 30 minuts. És una estona que t’ajudarà a estar més actiu/va i de tornada facilitarà la digestió.

Galetes de gingebre saludables sense sucre

Una de les excuses més tipiques per no fer bondat a les festes, és no saber que menjar. De receptes saludables en pots trobar de carn, peix i fins i tot de dolços. A continuació una recepta de galetes que podeu fer facilment a casa 😉

galetes junjebre, postres saludables, nadal

Ingredients per unes 20 unitats

  • 1 ou
  • 50 gr. Crema de dàtils
  • 30 ml Oli d’oliva verge extra
  • 100gr. Farina de civada
  • 50gr. ametlla mòlta
  • Gingebre mòlt  1’5 culleradeta
  • Canyella mòlta 1 culleradeta
  • Nou moscada  mitja culleradeta
  • Sal  mitja culleradeta
  • Llevat químic  1 cullerada sopera

Disposar en un recipient mitjà l’ou amb la crema de dàtils i l’oli. Batre amb unes varetes manuals fins emulsionar. Afegir la resta d’ingredients, tamisant prèviament la farina de civada i l’ametlla per evitar grumolls. Barrejar  amb una espàtula o llengüeta fins a obtenir una massa homogènia.

Tapar amb plàstic film i deixar reposar a la nevera 30 minuts.

Preescalfar el forn a 180 º C i preparar una safata gran amb paper de forn o una làmina de silicona adequada.

Amb l’ajuda d’unes culleretes lleugerament humitejades, repartir porcions de massa a la safata, deixant espai entre elles. Donar forma amb les mans humitejades o greixades amb oli.

Coure al forn durant uns 15-18 minuts. Vigilar be perquè cada forn és un món. Quan estiguin daurades i lleugerament torrades, treure-les i  deixar refredar sobre una safata.

A gaudir d’unes Festes saludables!