Recepta: Hamburguesa Vegetal de llenties i quinoa

Recepta: Hamburguesa Vegetal de llenties i quinoa

Menjar hamburgueses vegetals és una forma diferent i original de menjar llegums i  fer-les a casa no és tan difícil com sembla.  Són més barates, bones i saludables que les que ens venen al súper, que moltes vegades venen carregades de colorants, additius, sucre, sal i greixos poc saludables.

Amb aquesta recepta també podeu  practicar la cuina d’aprofitament i aquelles verdures, cereals i llegums que t’hagin sobrat d’altres àpats, o aquests paquets oberts que estan per el teu rebost, tindràn una sortida profitosa.  Així que no et limitis als meus ingredients i aprofita el que tinguis. Jo he utilitzat llenties i quinoa, però tu pots utilitzar qualsevol altra llegum o cereal, la base és un bon sofregit amb verdures (en aquest cas: ceba, porro, pebrot i all), i llavors triturades de lli per lligar la massa.

I per lligar la massa, el truc perquè no se’ns desfacin i et quedin unes veggie burgers de luxe, és deixar-la reposar una estoneta a la nevera (mínim mitja hora), els ingredients secs absorbiran la humitat i quedaran més compactes, així et serà més fàcil donar forma a les teves hamburgueses. Pots utilitzar llavors de lli o chia moltes, flocs de civada, pa ratllat integral, salvat de civada o farina d’ametlles, el que tinguis al teu rebost.

Podeu fer les veggie burgers al  forn o a la paella (amb una mica d’oli d’oliva a foc fort, uns 2 minuts per cada costat).

INGREDIENTS

Recepta: Hamburguesa Vegetal de llenties i quinoa
  • 1 Pot de llenties cuites ecològiques.
  • 100 g de quinoa real cuita
  • 2 c / s de llavors de lli moltes en fred
  • 2 cebes blanques dolces
  • 1 porro gran (només la part blanca)
  • Pebrot vermell i verd trossejat
  • 2 grans d’all picadets (sense el nervi central perquè no repeteixi)
  • Espècies al gust
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Renta i escorre bé en un colador les llenties. Després posa-les en un bol i reserva.
  2. Cou la quinoa, escorre i reserva també.
  3. En una paella posa una mica d’oli d’oliva amb all, afegeix la ceba i el porro tallats en juliana, deixa sofregir a foc suau uns 5 minuts fins que estiguin toves les verdures. Després incorpora el pebrot vermell i verd trossejat i saltejar  5 minuts més.
  4. Escorre l’oli de les verdures saltejades i afegeix-les al bol on estan  les llenties, amb la resta d’ingredients: la quinoa, les llavors de lli mòltes i les espècies que vulguis.
  5. Triturar lleugerament amb el minimiper per barrejar els ingredients. Tapa el bol amb paper film i deixa reposar la massa a la nevera mitja hora com a mínim (si les deixes d’un dia per l’altre, fins i tot molt millor).
  6. Humiteja lleugerament amb les teves mans i dóna forma a les teves  hamburgueses amb la mà, i al forn 15-18 minuts a 180 graus, fins que les vegis daurades.

I ja estan llestes!! Les pots acompanyar d’una bona amanida,  verdures rostides o servir en un panet de pa de pita integral.

Si et surten moltes veggie burgers i no te les vas a menjar totes, no et preocupis, es poden congelar sense problemes (jo les separo amb quadradets de paper vegetal perquè no s’enganxin entre elles) .