Les infusions i els seus beneficis

Les infusions i els seus beneficis

Les infusions són un tipus de beguda natural que s’obté a partir de fulles, arrels o fruits d’algunes plantes. Aquest mètode per obtenir determinades substàncies d’elements naturals ha estat usat des de fa mil·lennis per diferents cultures antigues per extreure les propietats i els beneficis de les plantes.

El te representa una de les infusions més usuals en el món. Juntament amb altres infusions constitueixen un dels grups de begudes més consumides de el món, per darrere de l’aigua mineral.

Infusions per a tots els gustos i necessitats

Te

El te és originari de sud de la Xina, el te va començar sent una beguda medicinal gaudida en exclusiva per les classes altes de la societat; fins que al segle XVI es va estendre al llarg d’Europa. Des d’aquest moment, es va permetre el seu ús en tota la societat i es va popularitzar com una beguda de consum diari per la seva aroma i el seu sabor.

Els beneficis del te poden variar en funció del tipus. Així, per exemple, el te verd té propietats antioxidants, prevé l’aparició de malalties cardiovasculars, redueix el colesterol i ajuda a perdre pes. El te negre també redueix el risc de contraure determinat tipus de malalties, com les cardiovasculars, i certs tipus de càncer, a més de ser una infusió diürètica.

Les infusions i els seus beneficis

Camamilla

La camamilla és una de les infusions més conegudes després dels tes clàssics. Es tracta d’una planta originària d’Europa i d’Àsia, consumida des de l’Edat Antiga per ser considerada una planta amb poders místics i curatius causa de la gran quantitat de problemes de salut que pot tractar.

La camamilla aporta una gran quantitat de beneficis:  conté propietats antiinflamatòries, millora els problemes respiratoris i els dolors estomacals, alleuja els dolors crònics, els menstruals i els deguts a artritis i reuma, protegeix l’estómac d’úlceres i gastritis i funciona com un potent agent antialergènic  i antibacterià.

Til·la

La til·la és juntament amb la camamilla una de les herbes més populars per la seva gran quantitat de beneficis per a la salut. El seu potent efecte sobre l’organisme la converteix en una planta molt utilitzada en infusions amb valor medicinal.

Amb les seves propietats relaxants, ansiolítiques i antiespasmòdiques ajuda a gestionar moments d’estrès i d’insomni. S’aconsella no consumir-la  abans de realitzar activitats que requereixin una forta concentració i atenció, ja que és molt relaxant.

Gingebre

La infusió de gingebre té poderoses propietats medicinals. Té fama de ser un afrodisíac i pot ajudar a refrescar el teu alè. Té propietats fungicides i antiespasmòdiques i pot ajudar a calmar el malestar estomacal i a neutralitzar els àcids, beneficiant la digestió.

El gingebre també és reconegut per ajudar a alleujar les nàusees, marejos, flatulència i fins i tot ajuda a alleujar els dolors musculars.

Les infusions i els seus beneficis

Menta

Té propietats antisèptiques, antiespasmòdiques i digestives. Redueix la flatulència, espanta els insectes, manté el bon alè i s’usa per al refredat i la tos.

La menta també ajuda a generar sensació de sacietat. A més, també és recomanable contra la retenció de líquids i ajuda a millorar el rendiment hepàtic.

És una herba aromàtica distribuïda per tot el món i utilitzada des de fa mil·lennis tant per les seves propietats medicinals com pel seu ús culinari en diferents plats de la cuina.

Poliol

Aquesta infusió ajuda a millorar el metabolisme i alleuja les digestions pesades. A més, també ajuda a desinflar l’estómac i a depurar l’organisme. El poliol també és beneficiós per a persones que pateixen retenció de líquids.

En època de refredats i grips, el poliol pot ser el nostre gran aliat. Compta amb funcions expectorants i augmenta la capacitat de sudoració, així que és recomanable prendre-ho per ajudar a baixar la febre.

Rooibos

El rooibos és molt utilitzat per persones que tenen problemes digestius o intestinals. És perfecte per lluitar contra l’acidesa, la diarrea, la gastritis, nàusees o restrenyiment. Es tracta d’una beguda amb molts beneficis per al sistema digestiu. Ajuda a baixar la inflamació estomacal i alleuja els espasmes intestinals. Al ser una beguda sense teïna, pot ser presa, fins i tot, per a nadons per alleujar els còlics.

Si ets una persona amb fortes al·lèrgies, has de saber que el rooibos és un antihistamínic natural. Es pot utilitzar per ajudar-te a tractar l’al·lèrgia, però sense patir un dels efectes secundaris més típics dels medicaments com la somnolència.

Les infusions, hidraten i milloren la teva salut

Si ets dels que et costa beure aigua, o t’han prohibit el cafè o les begudes ensucrades, les infusions son una bona opció per estar hidratat i beure alguna cosa diferent.  El ventall és enorme al igual que els seus beneficis. Anima’t a veure infusions i digues quina s’ha convertit en la teva preferida!