Recepta pa de pessic de carbassa

La carbassa és originària del continent americà, i els seus fruits ens proporcionen vitamines i minerals essencials sense aportar gairebé calories. Per això, l’OMS recomana el seu consum.

Hi ha una infinitat de varietats de carbasses, de diferents colors i mides (l’americana, del rabequet, del ferro, de cabell d’àngel …). La majoria de les peces pesa de 2 a 8 quilos, però hi ha carabasses gegants que poden arribar als 600 quilos. Tot i aquesta diversitat, totes elles comparteixen una polpa dolça, una cavitat plena de llavors (un petit tresor nutricional, ja que són riques en zinc i magnesi entre d’altres minerals), i una pell dura que allarga la seva conservació.

La carbassa és molt versàtil i es presta a moltes preparacions i coccions. Amb ella podem preparar sopes, cremes, purés, guarnicions, pastissos, confitures… i la podem cuinar a forn, bullida, saltejada, ofegada, gratinada… Això sí, per preservar tots els seus nutrients no convé coure la carabassa en excés, màxim uns 20 minuts.

Propietats i beneficis

  • Reforça les nostres defenses: manté en bon estat el sistema immunitari i prevé grips i refredats.
  • Antioxidant: la seva combinació de minerals i vitamines converteixen la carabassa en un potent antioxidant.
  • Té cura del sistema cardiovascular: hipertensió arterial, prevenció de l’angina de pit, manteniment de nivell adequat de colesterol.
  • Bona per a l’aparell digestiu: suau per al nostre sistema digestiu, la carabassa està indicada per a combatre la gastritis, l’úlcera gastroduodenal i el restrenyiment.
  • Beneficia la nostra salut ocular: la composició de la carbassa ajuda a prevenir les cataractes, la fotofòbia i la ceguesa nocturna.
  • Té cura l’aparell urinari i els ronyons: la carabassa prevé la cistitis, els càlculs renals, la retenció de líquids i la insuficiència renal.

Com fer un pa de pessic saludable?

El pa de pessic és la base dels pastissos i combina tant amb dolç com amb salat, es pot fer de diverses formes segons el motlle i pràcticament ho pot menjar tothom, ja que es poden fer sense sucre i amb quasi qualsevol tipus de farina. Anem a veure-ho!

Ingredients pel pa de pessic

  • 60 gr. d’oli d’oliva extra verge
  • 150 gr. pasta de dàtils (dàtils triturats amb aigua)
  • 2 ous ecològics
  • 200 gr. de carbassa
  • 60ml. llet vegetal
  • 1 cullereta de canyella
  • 1 cullereta  de gingebre
  • 1 cullereta  de bicarbonat
  • 1 sobre de llevat
  • 200 gr. de flocs o farina de civada

Elaboració

  • Prescalfem el forn  170º
  • En un bol batem oli, pasta dàtils i els rovells dels ous.
  • Cuinem la carbassa al microones, col·loquem la carbassa a trossets en un plat el tapem amb paper film i el deixem 10’ al microones, quan està llesta la xafem amb una forquilla.
  • Afegim al bol la carbassa, les especies, el bicarbonat, la beguda vegetal  i ho batem.
  • Afegim la farina de civada, si tenim flocs, primer els haurem de triturar per buscar la textura de la farina. Ho batem tot junt.
  • Fem les clares al punt de neu.
  • Barregem les clares muntades en el bol i ho posem tot en un motlle.
  • Deixar-ho al forn uns 50’
  • El traiem i deixem refredar abans de desenmotllar.
pa de pessic de carbassa, menjar vegà, postres, berenars, esmorzar

El pa de pessic, versàtil i adaptable

Un dels altres avantatges és la seva duració, entre dos i cinc dies el conservaràs fresc i si no porta glassejats ni està farcit,  el pots tallar a porcions, embolicar-lo amb paper film i congelar-lo. Descongela’l de forma natural i si la porció té forma de llesca el pots posar a la torradora com si fos pa.

El pa de pessic és un bàsic que sempre pots tenir al rebost, per combinar-lo amb el que més t’agradi. Comparteix les teves idees i combinacions als comentaris!

Deixa un comentari



Equilibra't 2017 © Tots els drets reservats.