Muffins saludables de cacao

Muffins saludables de cacao

L’origen del muffin es remunta a el segle XVIII, on existien receptaris a Anglaterra que ja parlaven d’aquest producte. El nom prové de la paraula francesa moofin i aquest al seu torn de “moofflet”, que era un  pa suau i petit que solia acompanyar-se de xocolata o diverses fruites.

L’auge d’aquest producte es va viure al segle XIX, quan van desembarcar a E.E.U.U. I van començar a comercialitzar-se en cafeteries i pastisseries.

D’altra banda les magdalenes daten de 1750, descobertes a la ciutat de Lorena, França. El rei Stanislas Leszczynski va veure a una camperola elaborar aquest producte i tant li va agradar que els va posar el nom de la noia; Madeleine. L’arribada d’aquest pastisset a Versalles va ser imminent, conquistant la ciutat de París a l’instant.

Com podem veure, tant l’origen, com els ingredients de tots dos productes són, tradicionalment, diferents.

Tots dos productes alberguen una infinitat de possibilitats diferents en la seva elaboració, com les nostres muffin saludables, fetes de farina d’espelta integral i cacau.

Aquí teniu la recepta que també la podeu trobar en format video al meu canal de Youtube:

Com fer uns muffins saludables

muffins, xocolata, recepta

Ingredients:

  • 300 gr. farina d’espelta integral
  • 240 gr. llet vegetal o vaca
  • 12-15 dàtils
  • 1 sobre de llevat
  • 1 alvocat
  • 1 culleradeta de canyella
  • 2 ous
  • 2 cullerades soperes de cacau pur en pols
  • 2 unces de xocolata 80% cacau
recepta, muffins saludables, equilibrat

Elaboració

  • Preescalfarem el forn a 180º
  • Posarem en un bol la farina d’espelta integral, després afegirem la llet vegetal, els ous, l’alvocat, crema de dàtils, el sobre de llevat, les dues cullerades soperes de cacau pur en pols i per últim la culleradeta de canyella. Recordeu que la crema de dàtils es fa triturant els dàtils amb una mica d’aigua fins que quedi una pasta.
  • El següent pas serà batre tots els ingredients.
  • Ratllarem la xocolata del 80% dins de la barreja que tenim al bol i remenarem per integrar la xocolata a la barreja.
  • Col·locar la massa en el motlle per muffins i posar-los al forn durant uns 15’-20’ depèn de cada forn a 180º.

Ara és qüestió de deixar-los refredar i gaudir-los! Si t’ha agradat la recepta pots trobar més idees al meu canal de YouTube