Cuidar-se és també mimar-se: Trucs de maquillatge

Cuidar-se és també mimar-se: Trucs de maquillatge

Com ja hem comentat en altres articles, cuidar-se no és només fer exercici i menjar bé, també hi ha altres coses que ens poden ajudar a millorar la nostra qualitat de vida. Avui tornem a comptar amb la Marta Bassols per parlar de maquillatge.

Cuidar-se és també mimar-se: Trucs de maquillatge

Qui és la Marta?

Hola soc Marta Bassols Palomar, tinc 42 anys i treballo com a maquilladora i perruquera professional (cine, teatre, televisió…) des de l’any 1999.

Degut al meu ofici, he treballat amb molts tipus de pell i amb gran varietat de productes. Estic en constant aprenentatge i molt pendent de les últimes novetats, tendències

Ara que ja podem sortir a comprar, quedar amb els amics i fer vida social potser ens pot venir de gust arreglar-nos una mica més. Molts cops no sabem com utilitzar aquells productes que ens han regalat o hem comprat, en aquest article us donaré alguns trucs per tal de treure el màxim de partit al teu kit de makeup”.

Bàsics per a maquillar-se

Primer de tot t’indicaré el pas a pas per un bon maquillatge:

  1. Netejar la pell
  2. Hidratar la pell
  3. Aplicar un corrector o il·luminador segons el que vulguem aconseguir
  4. Aplicar la base de maquillatge (sempre del nostre to de pell)
  5. Pols per matissar
  6. Ombra d’ulls
  7. Perfilar amb el llapis d’ulls per donar intensitat
  8. Posar la màscara de pestanyes
  9. Retocar les celles amb ombra o llapis
  10. Aplicar coloret en pols
  11. Posar primer hidratant de llavis
  12. Perfilar de llavis
  13. I aplicar el Pintallavis
Cuidar-se és també mimar-se: Trucs de maquillatge

Els 10 passos pel maquillatge perfecte

Ara mateix no cal que t’espantis perquè per molt que aquests siguin els passos a seguir, no tens perquè fer-los fil per randa. Per aquesta raó t’ensenyaré uns petits trucs que et poden ajudar:

  1. Netejar i hidratar la pell amb oli de coco és una molt bona opció i segurament en tens per casa.
  2. El corrector s’aplica al voltant dels ulls (per les parpelles i per la zona de les ulleres) i ha de ser més clar que la base de maquillatge, per tal de donar lluminositat a la mirada. Solen ser una mica més densos perquè cobreixin les imperfeccions i tinguin una durabilitat superior. En cas de no tenir corrector, pots fer servir una base de maquillatge més clara de la que sols utilitzar. Molt probablement  tinguis mostres o la base que utilitzes a l’hivern… Tot són opcions i també pots no posar-te.
  3. La base de maquillatge ha de ser del teu to de pell i el més “fluida possible”. Això vol dir que res de bases més fosques per veure’t morena o de textures cremoses, tirant a líquides per tal de sentir-te a gust i no amb sensació d’anar maquillada. En cas de que ara no en tinguis, no cal que te’n posis.
  4. Els polvos per matissar han de ser d’un to translúcid. En cas de tenir polvos en format compacte, els pots utilitzar amb una brotxa ample i si és d’un to fosc et serviran per l’estiu en substitució de la base de maquillatge.
  5. Ombra d’ulls, en cas de que en tinguis. Sinó pots utilitzar pintallavis, correctors foscos per fer el famós conturning, llapis per als ulls o per als llavis. Has de tenir en compte la combinació de colors.
  6. Llapis d’ulls recomano el negre per donar intensitat a la mirada i amb ell pots fer eyeliner o perfilar dins l’ull donant molta més profunditat.
  7. Un clàssic de les màscares de pestanyes és que s’assequen. Bé doncs si si li afegeixes unes gotes d’aigua destil·lada dins el pot en el moment en que notis que està sec, podràs allargar el seu ús. Ah!!! I per allargar les pestanyes de manera natural pots utilitzar oli de ricí, just abans d’anar a dormir amb un pinzell d’espiral.
  8. Si vols retocar-te les celles ho pots fer amb un perfilador de llavis. Sempre amb un to semblant al cabell de les celles o simplement les pots pentinar.
  9. El coloret el pots utilitzar amb ombra o amb el mateix pintallavis que has utilitzat per les ombres i que utilitzarás per als llavis. Recorda que el coloret és vida i que en cas de tenir tan sols un pintallavis podràs fer cara de salut.
  10. Pintallavis.
Cuidar-se és també mimar-se: Trucs de maquillatge

En resum, si tens un pintallavis tens moltes possibilitats i aplicacions. En cas de tenir la màscara de pestanyes una mica seca, recorda que pots hidratar-la amb aigua destil·lada i ara que ve l’estiu els polvos compactes amb una mica de to daurat són fantàstics i no cal utilitzar la base de maquillatge.

Pensa en l’estona de maquillatge com temps per a tu, no cal molta estona, només donar aquell toc de llum que farà que quan et miris al mirall et sentis millor amb tu mateixa. T’animes? Si tens algun truc o  producte preferit ens ho pots explicar als comentaris!!