Entrenar a la primavera

Entrenar a la primavera

La primavera porta amb si el bon temps, però també les pluges i tot això fa que les condicions per a la pràctica esportiva variïn. En aquesta època es comencen a realitzar més sortides a l’aire lliure. Els parcs, jardins i zones naturals són els escenaris més habituals del nostre temps d’oci i esport. Però, pel contrari, la pràctica esportiva s’exposa també a les inclemències climatològiques primaverals.

Hi ha infinitat d’activitats esportives de les que podem gaudir a l’aire lliure en aquesta època de l’any, no només afavorit pel bon temps sinó a més per l’augment de les hores de llum i sol.

Entrenar a la primavera

Rutines d’escalfament i millors hores per entrenar

La rutina d’un bon escalfament articular i dinàmic abans de la pràctica esportiva és imprescindible per preparar els nostres músculs, tendons i articulacions per l’esforç a què se’ls va a sotmetre.

Pots començar la rutina d’escalfament realitzant l’exercici amb menor intensitat i resistència, i anar-los augmentant de forma progressiva.

En dies molt assolellats la protecció solar és molt important. Utilitza cremes de protecció solar i gorra. Es poden utilitzar també peces llargues amb teixits frescos i de color blanc ja que absorbeixen menys la radiació. Aquestes peces no han de ser molt ajustades ja que està demostrat que peces amples i que presenten més rugositat també absorbeixen menys radiació.

Tria les hores del dia menys extremes en temperatura. A mig matí o mitja tarda les temperatures són molt agradables per a la pràctica de la majoria dels esports, comprenent temperatures entre els 14 i 20ºC.

Entrenar a la primavera

Coses que has de tenir en compte per entrenar, sigui primavera o qualsevol altre estació de l’any

Sigui estiu o hivern, faci fred o calor hi ha uns bàsics de l’entrenament que no pots obviar:

  • No oblidis hidratar-te abans, durant i després de l’exercici físic.
  • En cas de tenir al·lèrgies estacionals, evita l’entorn que predisposi l’aparició de la simptomatologia al·lèrgica. Resulta molt recomanable, encara que coneguis el terreny, portar a mà sempre el kit de la reacció al·lèrgica (inhalador o adrenalina).
  • En cas de pluja no oblidis protegir-te d’ella utilitzant un bon impermeable. És habitual perdre la sensació de set en dies plujosos, però no t’oblidis de la teva hidratació.
  • Després de l’exercici en els dies de pluja abriga’t i pren una dutxa el més aviat possible per no passar fred.
  • Després de la realització de l’exercici és important una bona recuperació mitjançant aportació d’aliments rics en glucosa, amb alts valors en electròlits i aigua, com poden ser unes peces de fruita . En exercicis molt perllongats i de gran exigència física cal l’aportació d’aquests aliments durant l’exercici.
  • En el cas de vent, hem de tenir cura amb la sensació tèrmica ja que de forma habitual disminueix i podem quedar-nos freds durant l’exercici facilitant una possible lesió com un trencament de fibres musculars o lesions tendinoses entre d’altres. A més, si practiquem exercici amb vent en contra el desgast és molt més gran i pot provocar l’aparició de la fatiga abans. És important una bona hidratació i protecció de vent amb tallavents, guants, buffs… que faran que mantinguis la calor corporal per evitar el refredament corporal.
  • Si es practica esport un dia plujós s’ha d’augmentar la prudència pel terreny humit i relliscós. Les caigudes són una de les causes més importants de lesions quan plou, és important evitar els terrenys d’acumulació d’aigües que puguin afavorir caigudes o relliscades.

No hi ha excuses per entrenar a la primavera!

Ja has pogut comprovar que no tens cap raó per deixar d’entrenar quan les condicions son una mica adverses. Treu-te la mandra de sobre i fes exercici! Gaudiràs dels seus beneficis des del primer dia. Si necessites un cop de ma per marca rutines o pautes et puc ajudar, contacta amb mi i mirarem quina és la millor solució per al teu cas!