Receptes saludables amb plàtan

Receptes saludables amb plàtan

En l’article anterior parlàvem dels plàtan i les seves propietats. Avui us porto varies alternatives perquè veieu que tant en dolç com en salat aquesta fruita dona molt de joc a la cuina.

Receptes saludables amb plàtan

Pancakes de plàtan

Ingredients (per a 4 unitats)

  • 1 plàtan
  • 1 ou
  • 1 clara d’ou
  • 3 cullerades de farina de civada
  • Ratlladura de llimona a gust

Preparació

Per elaborar aquests pancakes de plàtan començarem trepitjant el plàtan en un recipient fins a formar amb el mateix un puré. A aquest puré afegim l’ou i la clara d’ou i barregem per unir formant una massa semi líquida.

Finalment afegim ratlladura de llimona i 3 cullerades de farina civada, unim els ingredients i els deixem reposar mentre col·loquem una paella al foc. Una vegada que la paella ja està calenta, bolquem per porcions d’un cullerot la barreja sobre la mateixa i deixem cuinar per donar la volta quan ja estiguin daurades i acabar de cuinar de l’altre costat.

Es poden acompanyar amb fruites i formatge crema per exemple.

Receptes saludables amb plàtan

Galetes de plàtan i ametlles

Ingredients (10 a 12 unitats)

  • 100 g de civada
  • 2 plàtans mitjans
  • 30 g d’ametlles
  • Canyella al gust

Preparació

Per començar a elaborar aquestes galetes simplement hem de posar en un recipient la civada i els plàtans a trossos grans. Amb una forquilla comencem  a trepitjar els plàtans mentre els unim amb la civada.

Quan aquests ingredients estan units afegim les ametlles picades i una culleradeta de canyella.

Preescalfem el forn a 180º , en una placa per forn antiadherent col·loquem amb ajuda d’una cullera les galetes i els donem forma rodona   i les posem al forn durant uns 15 a 20 minuts.

Receptes saludables amb plàtan

Brownie de plàtan i cacau

Ingredients:

  • Plàtan madur pesat sense pell 180 g
  • 2 ous mida L
  • 5 ml d’essència de vainilla
  • 50 g de cacau pur en pols sense sucre
  • 80 g de xocolata negra 70 -85 % picada 
  • 6 g de Bicarbonat sòdic
  • 1g de canyella mòlta (opcional)
  • 10 ml de llet o beguda vegetal

Preparació

Preescalfar el forn a 175 º C i cobrir amb paper de forn un motlle quadrat d’uns 20 cm de costat. Si és més petit, les peces de brownie sortiran més gruixudes i una mica més difícils de tallar, però també més sucoses.

Pelem els plàtans i els tallem a trossos els posem  en un bol amb els ous i aixafem amb una forquilla o amb una batedora. Incorporarem la resta d’ingredients, excepte la xocolata, i batem una mica més fins que no quedin grumolls.

Afegir la xocolata negra picada i remenar amb suavitat. Omplir el motlle i enfornar durant uns 20 minuts. Al punxar el centre amb un escuradents ha de sortir lleugerament tacat, però no mullat. Deixar refredar fora del forn uns 10 minuts abans de treure del motllo i traslladar amb el propi paper a una reixa.

Cal esperar que es refredi completament abans de tallar en peces. Es tallarà millor si ho deixem una o dues hores a la nevera, perquè s’assenti la molla.

Receptes saludables amb plàtan

Banana bread

Ingredients

  • 100 g de farina de civada
  • 50 g de flocs de civada
  • 15 g de llevat de cervesa en flocs
  • 1 ou
  • 3 clares d’ou
  • 3 plàtans madurs
  • 10 g de canyella mòlta
  • 50 g de nous
  • 50ml de llet
  • Essència de vainilla al gust

Preparació

Per elaborar aquest pa de plàtan, començarem pelant els plàtans i formant un puré amb ells mateixos amb ajuda d’una forquilla. És important que estiguin madurs no només per facilitar aquest pas sinó també perquè així ofereixen més sucres naturals que serviran d’endolcidor de la recepta.

Al puré de plàtan afegim la farina de civada i els flocs, les nous picades, l’ou, el llevat, l’essència de vainilla i la canyella. Barregem i si cal afegim la llet, en cas contrari si hem aconseguit una preparació espessa però uniforme no la farem servir.

Finalment afegim les clares batudes al punt de neu, poc a poc i amb moviments envoltants i suaus perquè l’aire no es perdi i aconseguir així un pa esponjós.

Col·loquem en motlle apte per a forn, prèviament pinzellat amb oli i bolquem la preparació anterior. Posem al forn a temperatura moderada (180 °) durant uns 40 minuts o fins que a l’introduir un escuradents aquest surti net i sec.

El plàtan un gran aliat a la cuina

Ja has vist de cuinar amb plàtan és molt senzill i que hi ha tot un ventall de possibilitats sobre tot pel que fa a postres i dolços. Si vols ser original a que provis també coses com les mandonguilles de plàtan i formatge o els canelons farcits d’aquesta fruita. T’atreveixes? Explican’s els resultats als comentaris!!!