El poder de la gratitud

El poder de la gratitud

La gratitud és una emoció positiva que experimentem les persones quan algú ens fa un bé o un favor, sigui material o no.

Practiques la gratitud de manera conscient? Doncs en aquest post et vull animar a posar consciència en aquesta pràctica i d’aquesta manera millorar el teu benestar emocional.

Vivim en una societat on la immediatesa, les preses, la revolució tecnològica,… sovint ens impedeixen parar atenció en l’agraïment. Vols introduir un nou hàbit a la teva vida?  Es tracta no només de mostrar gratitud cap als altres, sinó que també cap a un mateix.

Sovint pensem que el que tenim, la gent que ens envolta, el que som, ha de ser-hi sense més, i oblidem que en realitat, és un gran privilegi. Oblidem agrair als amics, la família, gaudir del sol, de la natura, del somriure d’un amic, el so de les onades del mar,… No creus que ens sobren els motius per estar agraïts?

El poder de la gratitud

Aquests són alguns dels beneficis de practicar la gratitud:

  • Ajuda a construir relacions de qualitat. Crea vincles afectius, construeix confiança i ens fa sentir més a prop dels altres.
  • Redueix la insatisfacció i la disconformitat.
  • Augmenta l’autoestima, la confiança i la seguretat en un mateix.
  • Afavoreix l’increment d’emocions positives com el benestar, la felicitat, l’optimisme,…
  • Millora la nostra consciència ètica.
  • Rebaixa els nivells d’estrès.
  • Canvia la teva perspectiva de la vida cap a un enfocament més positiu.
El poder de la gratitud

Com podem “treballar” la gratitud?

I ara, sabent tot això, per on pots començar?

Doncs és molt senzill, però es tracta de ser constant i, encara que al principi requereixi un esforç extra, no defallir, per tal de convertir-ho en un hàbit més a la teva vida. Pots començar per aquests petits exercicis:

  • Escriu un diari de gratitud: es tracta d’escriure aquelles coses per les quals et sents agraït/da (les persones que t’envolten, la natura, les comoditats amb les quals vius,…).
  • Fes un llistat de les coses del dia a dia per les que et sents agraït/da: les coses del dia a dia, un gest d’un company de feina, d’un veí,…).
  • Expressa la teva gratitud a les persones que fan coses per ajudar-te, o a les persones amb qui convius (agrair un bon menjar, o als fills quan ajuden a les feines de casa,…).
  • Posa consciència a les coses que fas bé i agraeix-t’ho, d’aquesta manera t’enfocaràs en les coses positives. Pensa en els reptes que has superat.

Ara només has de triar una i posar-te en marxa. Comença partint de la teva abundància, i del que reps, no en el que et falta.

En l’acció trobaràs el camí. Reconèixer les coses bones de la teva vida i escriure-les en algun lloc, t’empenyerà a l’acció!

G r à c i e s per llegir aquest post!

Laura Martín i Almeida
Formadora i coach. Entrenadora emocional.