5 Receptes amb verdures fàcils i bones

5 Receptes amb verdures fàcils i bones

Menjar verdures és més fàcil del que sembla. Per això, avui et porto receptes fàcils i originals perquè puguis agafar hàbit i jugar amb el que pots trobar al mercat cada temporada. Consumir verdures i hortalisses de temporada ens farà aprofitar al màxim els seus nutrients i minerals, a més de la textura, sabor i aparença que tenen, en estar en ple apogeu.

Especialment a la tardor, estació coneguda per ser la temporada dels refredats, prendre aquests productes de temporada et farà evitar caure en la majoria de malalties en consumir totes les vitamines necessàries per combatre aquest fred que ens ha arribat de cop.

Una altre excusa és pensar en la butxaca. Les verdures de temporada solen ser més econòmiques que la resta de productes .

5 Receptes amb verdures fàcils i bones

Endívies farcides de poma i avocat

Ingredients

  • 2 Endivies
  • 1 poma
  • 1 avocat
  • Coriantre fresc al gust
  • 1 Iogurt natural
  • 2 cullerades de grans granada
  • Suc de llima al gust
  • 1 culledareta de postre de sucre moreno

Elaboració

Seleccionem les fulles més grans i cruixents de l’endívia. Seran les que utilitzarem com a recipient per formar les barquetes o endívies farcides. Les rentem bé i les deixem escórrer sobre un paper de cuina, mentre procedim a pelar i picar els altres ingredients.

Com tant la poma com l’avocat s’oxiden molt ràpidament i perden el seu bonic color, és recomanable que segons vagis tallant en daus, els ruixis amb suc de llimona o llima perquè no canviïn de to. D’altra banda, bat el iogurt perquè quedi molt líquid i afegeix unes gotes de suc de llimona i 1 culleradeta de sucre. Desgrana una granada.

Omple la barqueta d’endívia amb els trossets de poma i alvocat. Incorpora uns granets de granada i espolsa amb unes fulletes de coriandre molt picades. Reparteix dues cullerades de la salsa de iogurt a cada endívia, perquè el contingut quedi ben cremós i sigui més senzill de menjar.

5 Receptes amb verdures fàcils i bones

Amanida de brots d’espinacs, maduixes i formatge de cabra

Ingredients per a dues persones

  • 125 g de brots d’espinacs frescos
  • 5-6 maduixes o maduixes grans
  • 2 rodanxes de rulo de formatge de cabra
  • 1-2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1/2 cullerada de vinagre de Jerez
  • 1 culleradeta de llavors d’amapola
  • Sal
  • Pebre negre.

Elaboració

Rentar i escórrer bé els brots d’espinacs frescos, tret que al paquet s’indiqui que estan llestes per consumir. Rentar i eixugar bé les maduixes, treure el verd i trossejar.

Posar els espinacs en un bol gran. Afegir les maduixes trossejades i el formatge de cabra esmicolat.

Batre en un recipient l’oli d’oliva amb el vinagre, pebre negre i un pessic de sal. Barrejar bé i incorporar les llavors d’amapola al gust.

5 Receptes amb verdures fàcils i bones

Saltejat de cols de brussel·les amb boletus

Ingredients

  • 1 Bolet gran a dos de petits
  • 250 g de cols de Brussel·les
  • 1 dent d’all
  • 40 ml de vi blanc
  • 5 ml Vinagre de poma
  • 5 ml de mel
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Elaboració

Rentar les cols de brussel·les amb suavitat, retirar les fulles externes danyades i escaldar en aigua bullent durant menys d’1 minut. Escórrer ràpidament i refredar. Tallar per la meitat, deixant les més petites senceres, si es desitja. Pelar i picar la dent d’all.

Netejar bé el boletus si no vinguessin ja llestos per cuinar. Retirar la terra i brutícia amb un drap (millor si tenim un raspall suau per al tronc). Retirar la part baixa del barret si és de color groc verdós. Pelar lleugerament la base del peu del tronc. Laminar o trossejar al gust.

Escalfar una mica d’oli en una bona paella o planxa i daurar lleugerament l’all. Afegir les cols de brussel·les i saltejar a foc viu uns 5 minuts. Incorporar el boletus, barrejant bé i regar amb una mica de vi blanc. Saltejar el conjunt fins que els vegetals estiguin al punt desitjat. Barrejar en un recipient el vinagre de poma amb la mel i una mica d’oli d’oliva i afegir abans de servir.

5 Receptes amb verdures fàcils i bones

Minestrone de carbassó, pèsols i berros

Ingredients

  • 400 g de tomàquets de llauna tallats
  • 1 ceba trossejada
  • 100 g d’espàrrecs blancs
  • 1 carbassó picat
  • 2 branques d’api picades
  • 300 ml de brou de verdures
  • 30 g d’espaguetis
  • 2 grapats de berros
  • 2 culledares de pèsols congelats
  • 2 culladaretes d’herbes provençals
  • 1 puny de julivert fresc trossejat
  • Sal
  • Pebre negre mòlta
  • 1 cullerada d’ Oli de gira-sol

Elaboració

Escalfem l’oli en una cassola gran a foc mitjà. Hi afegim la ceba i les puntes d’espàrrec. Deixem coure un parell de minuts.

Agafem ara el carbassó i l’api, juntament amb el brou de verdures. Deixem que es vagi cuinant.

Hi afegim els tomàquets i la barreja d’herbes, pujant el foc a mig-alt.

Trenquem els espaguetis en trossos molt petits i ho afegim a la cassola. Tapem i deixem coure 10 minuts, removent de tant en tant.

Agafem els berros, els pèsols i barregem, deixant que la barreja es cogui un minut més.

Posem el julivert i retirem la cassola. Salpimentem i servim.

5 Receptes amb verdures fàcils i bones

Coliflor al forn amb salsa de iogurt

Ingredients

Per a la coliflor

  • 1 Coliflor
  • 2 cs d’oli d’ oliva verge extra
  • 1 cullerada de cúrcuma en pols
  • Una cullerada de pimentó agredolç de la Vera
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • 1 culleradeta d’all sec molt
  • Sal al gust
  • 1 llima

Per a la salsa de iogurt

  • 1 Iogurt grec
  • 2 alls frescos
  • Pebre negre
  • Suc de llima i la seva pell ratllada
  • Menta

Elaboració

Coliflor

Per preparar aquesta coliflor especiada al forn, el primer que has de fer és encendre el forn a 220 °C perquè vagi prenent temperatura i així tenir-lo llest.

Mentre el forn s’escalfa, separa els arbrets o ramillets amb un ganivet. El tronc pots reservar-lo per a un brou o per preparar una crema. Renta’ls sota l’aixeta.

Posa en un bol ampli l’oli d’oliva verge extra, totes les espècies i la ratlladura de la llima. Ratlla les llimes tenint cura per no agafar la part blanca de la pell, ja que li donarà amargor. Ratlla la part verda, que és on es concentren les aromes i sabors cítrics.

Barreja bé tots els ingredients perquè s’integrin les aromes i els sabors.

Incorpora els arbrets de coliflor i amb les mans remou tot molt bé perquè s’impregnin per tots els costats.

Ara, en una safata de forn amb paper sulfuritzat ves col·locant els arbrets de coliflor sense que s’amunteguin.

Cuina al forn durant uns 15 minuts fins que la coliflor estigui tendra, però no tova i daurada per fora.

Per a la salsa de iogurt

Posa el iogurt grec en un bol. Afegeix el pebre i el suc de mitja llima.

Pica la part blanca dels alls i incorpora’ls a la salsa. Pica les fulles de menta i barreja tot bé.

Serveix en un bol i decora amb una fulla de menta.

Cuinar amb verdures és fàcil

Ja veus que cuinar amb verdures és fàcil i si t’organitzes bé, pots tenir coses fetes per menjar-les en moments que tinguis poc temps. Menjar fruita i verdura cada dia és fonamental per una dieta equilibrada. Si veus que el tema organitzatiu no és el teu fort contacta amb mi i t’ajudaré a treure profit de les verdures i hortalisses de temporada.