Receptes depuratives per després de festes

Receptes depuratives per després de festes

Ja només queda el dia de Reis per acabar amb els excessos de menjar i beure d’aquestes festes. Si et sents pesada, inflada o tens sensació de “panxa bruta”, pots ajudar al teu cos a tornar a la normalitat. Beure líquids, tornar a la rutina de l’exercici i al menjar saludable pot ser difícil desprès de tantes vacances.

Avantatges de depurar el cos

A tots ens agrada el Nadal, menjar amb els amics, sortir de festa i segur que has dit o has sentit frases com “un dia és un dia”, “vinga, que és Nadal” o “Només és un cop l’any”. Donar-se un capritx de tant en tant no és cap pecat i depurar el cos ocasionalment o fer-ho quan el sentim molt intoxicat té els següents avantatges:

  • Equilibrar el pes corporal.
  • Combatre la retenció de líquids i la cel·lulitis.
  • Millorar la salut de la pell i l’ aspecte del rostre.
  • Regular el sistema digestiu i millorar problemes com l’estrenyiment, la pesadesa, l’acidesa, etc.
  • Augmentar els nostres nivells d’energia i vitalitat.
  • Reduir les inflamacions, el dolor i altres molèsties cròniques.
  • Reduir les acumulacions de mucositat.
  • Descansar millor a la nit i prevenir l’insomni.
  • Millorar el nostre estat d’ànim i calmar estats d’ansietat, tristesa, nerviosisme, irritabilitat, etc.

Receptes fàcils per depurar el cos

Aquí us deixo algunes receptes per combinar amb els vostres àpats que et poden ajudar a sentir-te millor i preparar el cos per tornar als hàbits saludables. De fet, les pots fer tot l’any si tens alguna festa, un viatge, un dinar o sopar..

Receptes depuratives per després de festes

Suc verd

Ingredients (2 persones):

  • 2 rodanxes de pinya
  • 2 branques d’api
  • unes branques de julivert
  • 1/2 l d’aigua amb llimona

Trosseja la pinya. Introdueix-la al got batedor i afegeix l’api, unes branques de julivert  i l’aigua amb suc de llimona.

Tritura-ho, passa-ho a una gerra perquè es decanti i serveix un bon got.

Receptes depuratives per després de festes

Amanida de remolatxa

Ingredients (2 persones):

  • 1 remolatxa cuita
  • 75 gr de col llombarda
  • 1/4 de ceba morada
  • 1 llimona
  • un grapat de nabius
  • un grapat de cacauets
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • unes fulles d’alfàbrega

Trosseja la remolatxa. Pica la col a la juliana molt fina. Pica també la ceba a la juliana i col·loca-les al plat a servir. Acompanya amb uns nabius, unes fulles d’alfàbrega i els cacauets.

Prepara un amaniment amb suc de llimona, sal i oli d’oliva. Amaneix just abans de servir.

Receptes depuratives per després de festes

Brou de verdures

Ingredients (2 persones):

  • 8 mongetes verdes
  • 2 carxofes
  • 1 tija de ceba tendra
  • 2 cullerades de llevat de cervesa
  • 100 gr de tofu
  • 1 culleradeta de miso
  • 1 gotet de salsa de soja
  • aigua
  • oli d’oliva verge extra

Posa a escalfar aigua amb un rajolí de salsa de soja i cou les carxofes netes, mitja tija de la ceba tendra i les mongetes trossejades durant uns 20-25 minuts.

Pots preparar dos brous diferents. Per a un d’ells, parteix una carxofa a quarts i col·loca la meitat al bol a servir. Cobreix-ho amb el brou amb mongetes, rega-ho amb unes gotes d’oli d’oliva, afegeix-hi llevat de cervesa i serveix-ho.

Per a l’altre brou, trosseja també la carxofa i el tofu a daus. Col·loca’ls al bol, incorpora el miso i cobreix amb el brou. Pica la tija de la ceba tendra en cèrcols, afegeix-la i serveix-la.