Consells per iniciar-se en un gimnàs

Consells per iniciar-se en un gimnàs

Per fi t’has decidit! Segur que li has donat moltes voltes però al final has pres la decisió correcta: T’has apuntat al gimnàs!

Com a usuari d’un gimnàs tens una sèrie de drets. Aquí us expliquem una sèrie de coses que cal que tingueu en compte:

  • És convenient llegir amb deteniment les condicions generals del contracte abans de signar-lo i comprovar que no hi ha cap clàusula que es pugui considerar abusiva com ara les que contemplin pujades de preu, canvi d’horari o supressió d’activitats de forma unilateral pel gimnàs i sense previ avís.
  • Abans de signar el contracte, informeu-vos de com i en quin moment és possible donar-se de baixa. Pareu atenció també a la forma de pagament i valoreu la conveniència d’escollir pagaments mensuals davant de pagaments per anticipat (abonaments trimestrals, anuals) davant un possible tancament del centre sense previ avís.
  • Exigiu una còpia de la factura pel pagament dels serveis que heu contractat o una còpia del tiquet de compra dels productes que heu adquirit dins del gimnàs.
    És convenient informar-se bé sobre com funciona la quota de permanència que molts gimnasos inclouen com a requeriment per beneficiar-se d’uns preus més baixos. En aquest sentit, el contracte haurà d’indicar clarament quina és aquesta quota i la penalització per incomplir-la.

Un cop vista la part administrativa parlarem de la por o “vergonya” que provoca a molta gent el seu primer dia de gimnàs.
Alguns dels motius poden ser:  un entorn estrany i aclaparador, preocupació de no saber com fer servir les màquines o què fer en una classe dirigida, tenir por de fer el ridícul, etc.

Consells per iniciar-se en un gimnàs

Consells que t’ajudaran a millorar la teva incorporació al gimnàs:

  1. Fes-te una revisió mèdica
    L’activitat física aporta qualitat de vida i redueix el risc de patir malalties cardíaques, però durant la pràctica regular d’exercici també augmenten les probabilitats de que apareguin manifestacions de malalties que desconeixem i que empitjoren amb la pràctica de l’esport. Sobretot, quan l’edat augmenta, és fonamental acudir al metge de família i programar una revisió mèdica abans de començar.
  2. Mira l’escenari
    Si ets nou en un centre, entra al gimnàs i demana una visita guiada. El personal del centre et pot ajudar a situar-te dins de la sala de fitness i explicar-te com funcionen les instal·lacions i així evitar riscos i perills innecessaris.
    Si el que t’agrada són les activitats dirigides, passa’t per les sales un dia abans per conèixer l’espai. Si no hi ha classe, entra i fes una ullada.
    Quan t’apuntes a un gimnàs nou, molts ofereixen una sessió gratuïta amb un entrenador, sol·licita-la i així rebràs una orientació sobre la sala de màquines i les activitats que s’ofereixen.
  3. Vés amb un amic
    No només tindràs companyia i una sensació de seguretat, sinó que així us podreu motivar mútuament.
  4. Arriba d’hora a la teva primera classe
    Presenta’t a l’instructor i esmenta qualsevol lesió o limitació que tinguis. D’aquesta manera, ho tindràs tot preparat quan comenci la classe i l’instructor podrà vigilar-te per si necessites més atenció.
  5. Concentra’t en el teu objectiu
    No oblidis les raons per les quals et vas apuntar al gimnàs i allò que esperes aconseguir. Per això, és útil establir objectius que siguin específics, mesurables, assolibles, realistes i adequats per als teus entrenaments.
  6. No juguis a les comparacions
    No podem deduir res sobre la salut ni la condició física d’algú mirant només el seu cos. Així que no caiguis en les comparacions. A més, no és una competència; aquesta és la teva pròpia experiència. Intenta centrar-te realment en tu i en allò que està sota el teu control.
  7. No tinguis pressa
    Segur que estàs desitjant veure els resultats del teu entrenament, però el primer dia t’ho has de prendre amb calma. Veuràs gent que està en forma i d’altres que no tant; als gimnasos no només hi ha persones amb cossos esculturals, cadascun ve per una raó (perdre pes, guanyar musculatura, fer un entrenament específic…) i totes són igual de vàlides.
  8. Demana ajuda al tècnic de sala de Fitness
    Quan ens inscrivim per primera vegada, és normal tenir dubtes sobre quin tipus d’exercicis fer i per on començar. En aquest sentit, una qüestió que no pots passar per alt és organitzar una rutina. Evita improvisar. El més recomanable és triar un entrenament i planificar una rutina. Demana ajuda al instructor de la sala de fitness perquè te la prepari i t’ensenyi a fer funcionar les màquines sense lesionar-te.
  9. Dóna’t un reforç positiu
    El fet d’anar d’assistir al gimnàs ja és un èxit en sí, cada petit objectiu assolit és una petita victòria, així que no oblidis donar-te un reforç positiu  i així motivar-te per seguir treballant cap el teu objectiu.
Consells per iniciar-se en un gimnàs

Amb aquestes indicacions la teva incorporació al gimnàs segur que és una mica més planera. Si necessites algun consell més personalitzat o que et prepari una rutina no dubtis en contactar amb mi!