Blog

Últimes notícies i actualitat

Filtre

Nutrició

Cireres, fruita d’estiu

15/06/2021

Amb la calor també arriben les cireres. Es tracta d’una de les fruites més “poderoses” que existeixen. Ens aporten excel·lents beneficis nutricionals i a més és baixa en calories. Des de fa anys que la cirera és considera com una de les millors fruites per depurar l’organisme, alliberant-ho de les toxines. Té molt bones propietats […]

Receptes

Els donuts saludables existeixen

08/06/2021

Tothom té clar que els unicorns no existeixen, però us alegrarà saber als amants del dolç que podeu menjar donuts saludables. Si, existeixen. L’origen dels “donuts”  es remunta als segles XVIII i XIX, de la mà dels colons holandesos que desembarcaven a Nova Amsterdam (l’actual Manhattan) portant amb si el gust, i la recepta, dels […]

Motivació

El poder de la gratitud

01/06/2021

La gratitud és una emoció positiva que experimentem les persones quan algú ens fa un bé o un favor, sigui material o no. Practiques la gratitud de manera conscient? Doncs en aquest post et vull animar a posar consciència en aquesta pràctica i d’aquesta manera millorar el teu benestar emocional. Vivim en una societat on […]

Nutrició

Qüestió de posar-hi ous?

25/05/2021

L’ou és un aliment molt complet i amb moltes propietats nutricionals. Ha estat perseguit injustament per la seva falsa relació amb increments dels nivells de colesterol. Els experts aconsellen de 3 a 5 ous setmanals, ja que a més de proteïnes d’alt valor biològic contenen vitamines i minerals. Les proteïnes de l’ou es troben en […]

Receptes

Receptes saludables amb plàtan

18/05/2021

En l’article anterior parlàvem dels plàtan i les seves propietats. Avui us porto varies alternatives perquè veieu que tant en dolç com en salat aquesta fruita dona molt de joc a la cuina. Pancakes de plàtan Ingredients (per a 4 unitats) 1 plàtan 1 ou 1 clara d’ou 3 cullerades de farina de civada Ratlladura […]

Nutrició

Plàtan: la fruita de la discòrdia

11/05/2021

El plàtan és una de les fruites més maltractades per tots nosaltres pel fet que posseeix una major proporció d’hidrats i midó respecte a altres exemplars. No obstant això, és un aliment amb alt contingut aquós, ric en fibra i sense moltes calories a diferència del que molts pensem. Tenim gent a favor i en […]

Activitat Física

Entrenar a la primavera

04/05/2021

La primavera porta amb si el bon temps, però també les pluges i tot això fa que les condicions per a la pràctica esportiva variïn. En aquesta època es comencen a realitzar més sortides a l’aire lliure. Els parcs, jardins i zones naturals són els escenaris més habituals del nostre temps d’oci i esport. Però, […]

Receptes

4 Receptes amb alvocat

27/04/2021

Ja que hem parlat d’aquest fruit a l’ultim post ja aprofito i us dono algunes idees per cuinar-lo. L’alvocat és un dels aliments de moda. La seva inclusió en diversos i variats plats és molt senzilla, quasi sempre en fred. Alvocat al forn amb ou Ingredients 2 alvocats 2 ous Una mica de sal Preparació […]

Nutrició

L’alvocat: la fruita que es disfressa de verdura

20/04/2021

L’alvocat, és un tipus de fruita bastant singular. La majoria d’aquestes es componen fonamentalment d’hidrats de carboni, mentre que aquesta deliciosa, verda i per estrany que sembli, no dolça fruita, és rica en greixos saludables. De fet, la major part de l’alvocat (un 80%) és aigua i fibra dietètica, gairebé no conté sucres i, per […]

Receptes

5 receptes saludables amb calçots per llepar-se els dits

13/04/2021

Com vam comentar a l’últim post, els calçots són un aliment amb un contingut molt alt d’aigua i fibra i, per això, la seva aportació energètica és molt baixa. A més, també contenen minerals com el potassi i el fòsfor, vitamines com la B9 i són rics en derivats del sofre, uns components beneficiosos pel […]

Nutrició

Els calçots són saludables

06/04/2021

El calçot és cadascun dels brots d’una ceba blanca que ha estat replantada. Aquests brots, a mesura que van creixent, es van “calçant” (d’aquí l’origen de la paraula), que vol dir que es tapen els costats de terra per blanquejar la seva base, que és la part comestible. Això provoca que la part enterrada sigui […]

Nutrició / Salut

Fruita i verdura de primavera

30/03/2021

La primavera és l’època de l’any en què fauna i flora es reactiven després de la letargia hivernal. Acceleren els processos vitals, el metabolisme i  augmenten les funcions de desintoxicació i neteja de l’organisme. El cos s’activa per adaptar-se als canvis de temperatura, bioritmes i estil de vida i, per tant, s’afavoreixen els processos de […]