3 receptes per començar la tardor

3 receptes per començar la tardor

Comença la tardor i comença a refrescar. Durant aquests mesos de l’any, en què la natura va agafant colors càlids, la nostra cuina també s’adapta per aprofitar els aliments de temporada.

Si bé a l’estiu es busquen sabors menys intensos i plats refrescants i hidratants que ens ajuden a portar de millor manera la calor, a la tardor poden adquirir més protagonisme receptes més contundents. Per exemple, els bolets, són uns dels aliments ben valorats a la cuina per la seva  textura i sabor. Carbasses, moniatos, bledes, espinacs o albergínies, entre altres, son algunes de les protagonistes de la cuina de tardor. Per no parlar de les castanyes, que trobaràs receptes al blog, i que q més les pots comprar rostides a les paradetes que molt aviat obriran les nostres ciutats.

Per anar pensant em omplir el rebost et deixo tres receptes fàcils i saludables .

Amanida tebia de tardor

Amanida tèbia de tardor

Ingredients

  • 300 grams d’amanida variada
  • 4 ous
  • 200 grams de bolets
  • 2 medallons de formatge de cabra
  • 100 grams de nous
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada d’aigua
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Preparació

Per elaborar aquest plat, hem de començar per rentar i escórrer l’enciam, bullim els ous, que, un cop pelats, els col·locarem a l’amanida. Tot seguit rentem els bolets, els trossegem i els saltegem amb un rajolí d’oli d’oliva.

Un cop ho tinguem tot, ho col·loquem sobre l’enciam i afegim a sobre els medallons de formatge de cabra. Finalment, fiquem les nous en un cassó amb mel i les barregem. Quan estiguin a punt, les afegirem sobre l’amanida. Condimentem al nostre gust, i ja podrem gaudir d’un àpat tan fàcil com bo!

trtaleta de verdura i formatge

Tartaleta de verdures i formatge

Ingredients:

  • 150 g de coliflor
  • 1 ou
  • 1/2 ceba i 1/2 pebrot vermell
  • 100 g de formatge crema
  • Nou moscada
  • 100 g de farina integral
  • 1 cullerada de llet
  • 40 mil·lilitres d’oli d’oliva extra verge
  • Sal i pebre

Preparació:

El primer pas és col·locar en un bol els 40 mil·lilitres d’oli d’oliva i la llet, afegir-hi la farina i, a continuació, salpebrar i barrejar amb les mans fins a obtenir una massa. Deixem reposar aquesta massa durant uns deu minuts i després empolvorem amb farina i estirem la massa amb un corró.

Bullim la coliflor durant 10 minuts. Un cop transcorregut el temps, l’escorrem i trossegem. Pelem la mitja ceba, netegem el mig pebrot i el tallem a daus per sofregir-lo, juntament amb la coliflor i 25 mil·lilitres d’aigua durant uns minuts.

En un altre bol, hem de barrejar el formatge amb l’ou i afegir un pessic de pebre i de sal. També hi afegirem la nou moscada. Després incorporarem les verdures i remourem fins que estigui tot ben barrejat. Finalment, greixem un motlle rodó i el folrem amb la massa. L’omplirem amb la barreja anterior i ho courem al forn, que haurem encès uns deu minutets abans a 180 º, durant mitja hora aproximadament.

3 receptes per començar la tardor

Amanida de carbassa i formatge feta

Ingredients per l’amanida

  • Per a 4 persones
  • 100 gr. Remolatxa cuita
  • 800 g Carbassa
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra,
  • 100gr. de mesclum (barreja d’enciams)
  • 100 g de nous
  • 200 g de Formatge feta

Ingredients de la vinagreta

  • Sal al gust
  • 2 cullerades de Vinagre de poma
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de Suc de llimona ,
  • Ratlladura de llimona al gust

Preparació:

Començarem preescalfant el forn a 200 graus. Tallem la carbassa a trossos de la mateixa mida, les tirem en una safata resistent al forn i afegim dues cullerades d’oli i salem. Enfornem durant quaranta minuts. Mentrestant, piquem les remolatxes a daus així com el formatge feta.

En una safata de servir posem un llit de mesclum d’enciams, afegim les nous, el formatge, la remolatxa picada i finalment els daus de carbassa temperats. Salem al nostre gust.

Per fer la vinagreta barregem tots els ingredients en un recipient amb tapa, barregem amb força i ho afegim per sobre de l’amanida.

La cuina de temporada la més sana!

Consumir els aliments frescos de cada estació no només és més ecològic que consumir-los en altres moments de l’any. També és bo per a la teva salut, el paladar i la butxaca. A l’apartat de receptes del blog podràs trobar plats de totes les estacions. Gaudeix de tota la varietat d’aliments de la cuina de tardor i explica’ns als comentaris quins son els teus plats favorits!