Receptes altes en proteïna

Receptes altes en proteïna

Després dels dos últims posts parlant de les proteïnes, sou moltes les que m’heu demanat receptes on la hi hagi un alt percentatge de proteïnes, doncs aquí les teniu, preneu nota!

Cigrons torrats al pebre vermell amb gambes i espinacs

Amb prop de 35 grams de proteïnes per cada porció, aquesta recepta és ideal per a un menjar complet, saciant i ric en fibra així com en vitamines i minerals que el cos necessita.

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 pot gran de cigrons cuits
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell picant
  • 1/4 culleradeta d’all granulat
  • 1/4 culleradeta de comí mòlt
  • 1/4 culleradeta de fonoll mòlt
  • 80-100 gr. de llagostins o gambes cuites
  • 1/2 llimona
  • 1 manat de brots d’espinacs
  • pebre negre
  • sal
  • oli d’oliva verge extra
Receptes altes en proteïna

Si els hem comprat frescos, coeu primer els llagostins o les gambes en abundant aigua bullint, durant no més de 2 minuts. Després els portem ràpidament a refredar en un altre recipient amb aigua molt, molt freda (amb gel si cal) i sal. Pelem i netegem bé. Si ja estan cuits, només els haurem de pelar.

Obriu el pot de cigrons i escorreu-los amb molta suavitat sobre un colador sota l’aigua de l’aixeta. Si es desprèn alguna pell, la retirem. Escalfeu una mica d’oli d’oliva verge extra en una bona paella antiadherent, ben àmplia, i tireu-hi els cigrons. Salteu-ho a foc mig un minut i afegiu-hi totes les espècies. Salpebrem lleugerament i saltegem durant uns 10-15 minuts, fins que tinguin el nivell de torrat que més ens agradi.

Rentar bé els espinacs i si fos necessari escórrer. Tallar o picar i barrejar amb els cigrons ja llestos. Salpebra els llagostins o gambes i barreja-ho amb el suc de llimona. Combinar amb els cigrons, barrejar suaument i servir. Corregir de sal si cal, i afegir un rajolí d’oli d’oliva verge extra en cru si ens ve de gust.

Es poden augmentar les racions si ho servim amb algun cereal o gra cuit, simplement arròs o quinoa van molt bé com a complement i si escollim la quinoa encara augmentem més la ingesta de proteïna.

Hamburguesa de rap i salmó

Amb omega 3 derivada del salmó i molt de potassi així com de vitamina D, aquesta recepta aporta per ració de dues hamburgueses 33 grams de proteïnes.

Ingredients per a 4 hamburgueses:

  • 250 gr. de rap net (sense pell ni espines)
  • 100 gr. de de salmó net (sense pell ni espines)
  • 50 gr. de ceba tendra
  • 1 ou
  • sal
  • pebre
  • una mica de julivert picat
Receptes altes en proteïna

Primer tallem la carn del rap i el salmó a trossos per picar-los. Si no tenim picadora, el millor és fer-ho a ganivet, molt, molt picat.

En un bol barregem el peix picat amb l’ou, la ceba tendra ben picada, la sal, el pebre i el julivert.

Un cop ben barrejat comprovareu que és una carn molt tova pel que el millor és fer hamburgueses amb un cèrcol d’emplatar i sobre un film de plàstic.

Després només cal fer-ho a la planxa amb una goteta d’oli.

Amanida d’espinacs amb pollastre i soja

Amb varietat d’aliments proteics com els cacauets, els espinacs i el pollastre, aquesta amanida ideal per sopar aporta a més de greixos bons, al voltant de 40 grams de proteïnes per porció.

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 gr. d’espinacs frescs
  • 2 pits de pollastre
  • 100 gr. de ceba
  • 30 gr.  de salsa de soja
  • 100 gr. de cacauets torrats sense sal
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva extra verge
Receptes altes en proteïna

Posarem les fulles d’espinacs en aigua, les escorrem i tallem. Piquem la ceba que posem a daurar durant uns 2 a 3 minuts en una paella amb oli d’oliva extra verge. Tallem el pollastre a daus i els afegim a la ceba. Salpebrem i deixem uns 10 minuts al foc a intensitat mitjana.

Afegim els cacauets i la salsa de soja. Remenem novament i deixem entre uns 5 i 8 minuts addicionals, amb el foc a intensitat mitjana. Per servir col·loquem els espinacs al plat i els recobrim del contingut de la paella i ja estarà llest per servir.

Aquí teniu 3 pràctiques receptes, altes en proteïnes i boníssimes!

No es tan difícil com sembla incorporar una bona quantitat de proteïnes (completes) als nostres àpats, però si és important preparar un menú setmanal perquè sigui més fàcil de complir.

Trobareu més receptes en el meu blog.

BON PROFIT!