Sopars saludables

Quantes vegades ha arribat l’hora del sopar i no has sabut què cuinar? Et portem unes receptes de sopars saludables, perquè puguis evitar aquest moment en què decideixes ficar una pizza precuinada al forn, o fer-te un entrepà o decideixes trucar a qualsevol establiment de menjar ràpid i poc saludable.

Aquí tens  algunes receptes de sopars ràpids i saludables per fer-te la vida més fàcil i tenir cura tant de tu com de la teva família com realment us mereixeu.

Wok de verdures i pollastre

Ingredients:

  • 1 Carbassó
  • 1 albergínia
  • 1 ceba vermella
  • ½ pebrot vermell
  • ½ pebrot verd
  • 2 grans d’all
  • 1 pit de pollastre sense filetejar
  • 1 grapat d’espinacs
  • Salsa de soja
  • 2 cullerades de llavors de sèsam
  • Oli d’oliva extra verge
  • Curri suau, pebre i sal al gust

Elaboració:

Barreja una mica de soja amb les llavors de sèsam i un pessic de curri. Amb aquesta mateixa barreja macerar el pollastre durant 15 min. mentre talles a juliana les verdures. Pela i lamina els grans d’all. Talla el pollastre en tires. Fes els alls fins que estiguin daurats. Afegeix  les tires de pollastre fins que estiguin gairebé al punt i incorpora  la resta d’ingredients en el següent ordre: albergínia, carbassó, pebrot i ceba. Quan estiguin totes cuinades afegir els espinacs i cuinar durant 1 o 2 minuts més a foc mitjà i ja estarà llest per servir.

Salmó a la “papillote”

  • 4 lloms de salmó (demana’ls nets a la peixateria)
  • 2 pebrots vermells
  • 2 pebrots verds
  • dues cebes
  • 1/2 llimona
  • sal i pebre
  • oli d’oliva

Aquesta és una de les formes més còmodes i ràpides de fer un peix amb la seva pròpia guarnició al forn sense que perdi cap dels seus nutrients. Per preparar aquest salmó a la “papillote”  al forn, només has de seguir els següents passos:

Sobre un plat, posem paper d’alumini, que és on cuinarem el salmó. En ell, posem el llom de salmó amb la pell cap avall. A continuació, el salpebrem i afegim el pebrot vermell, el verd, les cebes i la llimona. Tot això tallat a tires molt fines. Afegim una mica més de sal a la verdura i un rajolí d’oli. Tanquem la “papillote” i l’introduïm al forn.

La “papillote” ha de quedar ben segellada, perquè els vapors i sucs del salmó i de les verdures es quedin  al seu interior. L’introduïm al forn, prèviament escalfat a 200 º C, calor a dalt i a baix, i el deixem durant uns 20 minuts. El retirem de forn. Deixem que reposi durant 5 minuts. Passat aquest temps, l’obrim sobre un plat, amb molt de compte per no cremar-nos  i per evitar perdre cap dels seus sucs. Finalment, retirem el paper, i el servim immediatament.

Tallarines de carbassó amb gambes

Ingredients

  • 2 carbassons mitjans
  • Oli d’oliva
  • 2 grans d’all
  • 500 g de gambes crues pelades
  • sal
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • Julivert fresc picat

Preparació

Renta 2 carbassons, eixuga’ls. Tallar en forma d’espaguetis amb una mandolina o un estri especial per tallar verdures d’aquesta manera.

Posa al foc una paella amb dues cullerades d’oli i, quan estigui calent, afegeix els grans d’all picats. Quan comencin a agafar color, afegeix les gambes pelades i una mica de sal.

Salteja-les durant un o dos minuts, fins que canviïn de color. Retira amb una escumadora i reserva. Aboca a la paella el suc de llimona, incorpora els espaguetis de carbassó i cou dos o tres minuts, a foc viu i remenant sovint. Afegeix les gambes, remou uns instants i serveix de seguida, amb una mica de julivert picat  per sobre.

Coses a tenir en compte alhora de sopar

A més de menjar de forma saludable hi ha hàbits que et poden ajudar a que el sopar et senti millor i milloris la qualitat del son:

  • Escull aliments amb baix contingut de greix
  • No mengis grans quantitats
  • Intenta sopar unes dues hores abans d’anar a dormir

Si vols veure més receptes pots fer un cop d’ull al blog i si tens dubtes sobre com millorar els teus hàbits sempre pots comptar amb la meva ajuda 😉

Deixa un comentari



Equilibra't 2017 © Tots els drets reservats.